top of page
Foto van schrijverTeam (Gelijk)waardig Herstel

Update 18 oktober 2024

Bijgewerkt op: 1 dag geleden

Graag geven we jullie duidelijkheid over de laatste ontwikkelingen.


Om eerlijk te zijn, blijkt het opnieuw opstarten van de SGH Herstelaanpak (nadat het ministerie de Pilot stopzette) niet gemakkelijk.


We willen niets liever dat iedere ouder zich gezien, gehoord en erkend voelt in je onschuld en alles wat jou en je gezin is aangedaan. We helpen nu zo’n 2200 Vertellers zo goed mogelijk op weg in hun (Gelijk)waardig Herstel.


De afspraken met het ministerie waren juist bedoeld om vanuit urgentie te zorgen voor snelheid van jullie emotioneel en financieel herstel. Maar in de praktijk blijkt het iedere dag keihard werken om onze onafhankelijke herstelaanpak overeind te houden zoals het is bedacht, ontworpen en getest in de Pilot. Het ministerie kent onze zorgen. Vooral de externe kwaliteitscheck van het ministerie zorgt momenteel voor vertraging. We vinden het verschrikkelijk dat het ministerie nog geen C-VSO heeft getekend sinds we weer van start zijn gegaan eind juli.


Maar SGH zou SGH niet zijn als we samen niet tóch doorgaan - ondanks alle tegenwind:


  1. De 150 Vertellers die in de Pilot al een Startbijeenkomst hadden bijgewoond maar nog niet waren gekoppeld aan een Coördinator en Luisterend Schrijver hebben eind september een Herstartbijeenkomst bijgewoond. Ook zij hebben nu een Coördinator, een Luisterend Schrijver en kunnen beginnen met het opschrijven van hun Feitenrelaas.

  2. De ± 500 Vertellers die samen met hun Luisterend Schrijver hun Feitenrelaas hebben opgesteld en willen laten doorrekenen, worden vanaf deze week stapsgewijs uitgenodigd voor de Digitale Informatie Sessie (DIS) ‘Schade Analyse’ en ‘Afronding’. Om ervoor te zorgen dat er recht wordt gedaan aan jouw herstelproces, nodigen we jullie stapsgewijs uit. Dit doen we op basis van: o   de inleverdatum van je Feitenrelaas o   de beschikbare capaciteit in ons Schade Analyse Team


Hieronder de planning zoals we nu weten. Weet wel dat de zorgen die we hierboven noemen deze planning kunnen veranderen (dan laten we het natuurlijk weten!)

Aantal vertellers

Ik heb mijn Feitenrelaas ingeleverd op..

Ik kan de DIS 'Schade Analyse' en 'Afronding' bijwonen vanaf..

Een Schade Analyst neemt uiterlijk contact met mij op op..

73

1 mei tot 4 juni 2024

Woensdag 23 oktober

8 november

28

4 juni tot 10 juni

Woensdag 30 oktober

15 november

40

10 juni tot 18 juni

Woensdag 6 november

22 november

41

18 juni tot 28 juni

Woensdag 13 november

29 november

49

28 juni tot 10 juli

Woensdag 20 november

6 december

268

10 juli en verder

Afhankelijk van voortgang externe kwaliteitscheck, we houden je op de hoogte

Afhankelijk van voortgang externe kwaliteitscheck, we houden je op de hoogte

  1. Je bent zeer welkom in onze digitale bijeenkomsten. Veel Vertellers geven aan het fijn te vinden in verbinding te blijven met elkaar. Juist nu.  Daarom organiseren we Collectieve Verbindingssessies om:

    • andere Vertellers te ontmoeten

    • vragen te stellen

    • ervaringen te delen.


Hieronder de planning:

  • Collectieve Verbindingssessies voor Vertellers in de Fase Schade Analyse of Afronding

    • Vanaf vrijdag 1 november

    • Elke 14 dagen op vrijdag

    • 16-17 uur via Zoom. Je kunt aansluiten door op deze link te klikken.

  • Collectieve Verbindingssessies voor Vertellers in de Fase Feitenrelaas

    • Vanaf donderdag 7 november

    • Elke 14 dagen op donderdag

    • 19-20 uur via Zoom. Je kunt aansluiten door op deze link te klikken.

  1. Meer uitgebreide informatie vind je in de Veelgestelde Vragen en Antwoorden op onze website. Ook kun je in onze Leermonitor meer lezen over de SGH-operatie.


We hopen je te zien in een Collectieve Verbindingssessie. Ook jouw Coördinator is er voor jou. Het persoonlijke spreekuur van jouw Coördinator staat in de mails van je Coördinator. Je bent daar echt heel erg welkom!

 

 Team (Gelijk)waardig Herstel

Gerelateerde posts

Mededeling

28 augustus 2024 Vandaag heeft onze Raad van Toezicht kennisgenomen van het besluit van onze voorzitter van het bestuur om haar rol neer...

bottom of page