top of page
  • Foto van schrijverTeam (Gelijk)waardig Herstel

Brief van Raad van Toezicht

Amersfoort, 28 augustus 2024


Beste Laurentien,


Je besluit om terug te treden als bestuursvoorzitter van onze Stichting (Gelijk)waardig Herstel (SGH) valt ons als Raad van Toezicht, en mij ook persoonlijk, zwaar. Het siert en typeert je dat je - ook nu weer - het emotionele, financiële en rechtsherstel van de door de toeslagenaffaire getroffen ouders en hun gezinnen centraal stelt en ook nu de absolute prioriteit geeft.


Als toezichthouders van SGH hebben we een terugblik gemaakt op de intensieve samenwerking met het ministerie in het afgelopen jaar. Het laat evident zien dat alle teamleden, inclusief jij, steeds alles hebben gedaan om een professionele relatie te bevorderen, steeds met het doel en belang van de oplossing voor ogen. Dat het ministerie zélf juist jou er op cruciale momenten bij wilde hebben en met jou als contactpersoon een dienstverleningsovereenkomst met grote verantwoordelijkheid heeft getekend, is hiervan het bewijs. Dit nog los van het feit dat onze medewerkers, bestuurders en partners van SGH jou heel anders kennen dan het beeld dat is geschetst. Dat jij nu dit besluit moet nemen, ervaren wij dan ook als onrechtvaardig en verdrietig.


Met de ondertekening van de dienstverleningsovereenkomst met het Ministerie van Financiën speelt het onafhankelijk maatschappelijk SGH-collectief de komende jaren een cruciale rol in de gehele hersteloperatie. Het tekent je dat je steeds maar weer benadrukt dat SGH de beweging is en blijft van, door en voor ouders die recht hebben op herstel. Oplossen met de mensen om wie het gaat, om in jouw woorden te spreken.


Het werk van de stichting wordt door talloze professionele en bezielde mensen gedragen en samen met ouders en vooraanstaande partnerorganisaties uitgevoerd. Zonder jouw visie, doorzettingsvermogen en organisatiekracht was dat allemaal nooit gelukt. Dit belangrijke en hoopvolle werk van SGH zou zonder jou onbegonnen werk zijn geweest. Jouw inzet voor en betrokkenheid bij kinderen, jongeren en hun ouders die zijn getroffen door de toeslagenaffaire dateert al van voor de start van SGH en zal blijven ook na deze door jou genomen stap om terug te treden.


Nu jij hebt geconcludeerd dat het nodig is terug te treden als bestuurder moeten we dat nieuwe feit - met zeer gemengde gevoelens - accepteren als een door jou weloverwogen besluit. Tegelijkertijd willen we als SGH niet verder zonder jouw expertise. We gaan als Raad van Toezicht daarom graag met jou in gesprek over je blijvende betrokkenheid bij SGH en zien uit naar onze gesprekken daarover.


Je verdient fatsoen, rust en waardigheid. We hopen dat deze stap daar nu ook toe leidt. Dank voor alles wat je doet en voor de hoop die je zoveel mede-Nederlanders biedt.


Met een hartelijke groet namens de Raad van Toezicht van SGH,


Gert-Jan Segers




Gerelateerde posts

Mededeling

28 augustus 2024 Vandaag heeft onze Raad van Toezicht kennisgenomen van het besluit van onze voorzitter van het bestuur om haar rol neer...

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page